Centrul de sănătate EDEN

Centrul de sănătate Eden

Există speranță pentru o viață mai bună!

Centrul de sănătate Eden - Reportaj

Centrul de Sănătate și Medicină Preventivă „Eden” din localitatea Breaza, jud. Prahova oferă servicii de profilaxie și tratament în cazul bolilor cronice specifice civilizației moderne.

Într-o zonă liniștită și retrasă, izolată de zgomotul orașelor aglomerate și în același timp ușor accesibilă, pacienții care aleg acest așezământ au posibilitatea să se relaxeze, să respire aer curat, să se odihnească fizic și psihic, într-un peisaj decorat natural și atrăgător, în care frumosul și plăcutul sunt îmbinate armonios.

Centrul de sănătate Eden vă stă la dispoziţie cu o gamă variată de servicii: consultaţii medicale, metode simple și naturale de tratare a diferitelor afecțiuni, terapii de prevenire și menținere a sănătății, gimnastică medicală de întreţinere și recuperare, cursuri de bucătărie, dietă vegetariană şi demonstraţii practice de artă culinară vegetariană, conferinţe pe teme de sănătate.

În plus pacienții pot beneficia de consiliere spirituală, bazată pe principiile eticii creștine și a învățăturilor desprinse din Sfintele Scripturi, terapie care se dovedește benefică oricărei forme de boli, starea psihică a pacientului având un rol definitoriu în evoluția vindecării.

Durata unei serii de tratament la centrul de sănătate Eden este de 14 zile, perioadă în care pacienții vor beneficia de un tratament adaptat nevoii, dar și de o instruire profesională în vedere adoptării unui stil de viață sănătos.

Condițiile de cazare ale pacienților sunt de tip hotelier, cu camere de două paturi, fiecare având baie proprie.

Activitatea medicală de la Centrul de Sănătate și Medicină Preventivă „Eden” este în prezent coordonată de doi medici primari, specialiști în medicină internă și cardiologie, cu numeroase participări la diferite cursuri de perfecționare, inclusiv în domeniul Diabet și Nutriție.

Bucătăria de la centrul de sănătate Eden reprezintă terapia numărul unu a instituției, fiind foarte cunoscut faptul că majoritatea bolilor care creează disconfort și suferință își au originea într-o alimentație nesănătoasă.

Hrana oferită pacienților în acest loc este alcătuită din fructe, vegetale, cereale, nuci și semințe, preparate într-un mod simplu, dar gustos și apetisant.

De obicei un tratament începe cu o perioadă de dezintoxicare ce poate varia în funcție de nevoi, dar și de preferințe, de la 3 la 7 zile sau chiar 14 zile, în unele cazuri.

Cura de dezintoxicare constă în abținerea totală de la orice aliment și consumul de sucuri, alternativ, fructe și zarzavaturi.

În celelalte zile ale sejurului pacienții servesc trei mese pe zi, meniul fiecărui pacient fiind diferențiat, în funcție de boli. Sunt regimuri speciale pentru bolnavii de diabet, pentru cei cu ulcer gastric sau duodenal sau alte afecțiuni ale aparatului gastro-intestinal, pentru bolnavii cu afecțiuni cardiovasculare, pentru obezi, și altele.

Gimnastica medicală sau kinetoterapia reprezintă unul dintre mijloacele fundamentale pe care se bazează recuperarea deficiențelor motorii.

În plus gimnastica oferă o alternativă benefică stării de sănătate, persoanelor ale căror ocupații sunt predominant sedentare, cele în care efortul depus este de natură intelectuală, în timp ce activitatea fizică este minimă.

Interviuri de la pacienți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *